Ünlü oyuncu Bergüzar Korel, Sirkeci’deki feribot kazasında hayatını kaybeden Ece Su Yılmaz davasının bilirkişi raporu için tepki gösterdi. Musevi iş adamı Doğan Kasadolu konu ile ilgili Hür Haber’e konuşarak, Bergüzar Korel’in tepkisinin yersiz olduğunu, gerekli donanıma sahip olmadan yargıya saldırdığını kaydetti.

Verdiği hukuk mücadeleleriyle tanınan Musevi İşadamı Doğan Kasadolu, Bergüzar Korel’in bedduasıyla gündeme taşınan feribot davasına ilişkin görüşlerini Hür Haber ile paylaştı. Kasadolu mahkeme kararına beddua eden Bergüzar Korel’in bilgisizce hukuka saldırdığını söylerken dikkat çekici ayrıntıları haber ekibimize aktardı.

İşte Kasadolu’nun görüşleri:

“HUKUKA SALDIRMASINA İÇİM RAZI GELMEDİ”

“Bergüzar Korel’in beyanatını okuyunca şaşırdım. Feribota binen bir aracın düşmesiyle ilgili önce yüzde yüz kaptan kusurlu diye rapor verilmesine rağmen şimdi yüzde 100 kadın suçlu diye bilirkişi raporu çıkmış. O da buna isyan etmiş. Fakat insanların hiçbir şeyin altındaki nedeni araştırmadan, bilmeden hukuka saldırmasına içim razı gelmedi. Ve bununla ilgili yaptığım araştırma sonrasında hukuki verileri de önümüze koyarak konuyu açıklığa kavuşturmak istiyorum.

“ANNE ŞİKAYETİNDEN VAZGEÇMİŞ”

Şimdi kıyameti koparan hanımefendi acaba şundan haberdar mıdır? İlk bilirkişi raporundan sonra anne şikayetinden vazgeçiyor. Eğer sen şikayetinden vazgeçersen böyle bir ceza davasında o suçluyu zımnen affetmiş oluyorsun. Dolayısıyla mahkeme de en düşük cezayı verir yahut beraat verir. Şimdi bu hanımefendi veya anne neden şikayetinden vazgeçmiş? Önce bunu açıklamaları lazım. Şikayetçi değilim dersen mahkeme ne yapacak? Ya beraat ya da en düşük cezayı vermek suretiyle hukuku işletecek.

“NEDEN VAZGEÇTİN?”

Burada yüzde 100 müessese kusurlu denilen durumda bir anne olarak hangi vicdanla sen şikayetinden vazgeçtin? Neye karşılık vazgeçtin? Tehdit mi aldın? Açıklasın. Ey Anne! Madem ki o kadar vicdanın sızlamış çocuğunun ölümüne neden vazgeçtin?

“HUKUKİ BİLGİSİ YOK, SALDIRIYOR”

Herkes yargıya yükleniyor. Bilirkişiye yükleniyor. Ne yapmış bilirkişi? Bilirkişi senin avukatın mı? Sen misin? Davayı bu hale gelmesi için sen yönlendirmişsin. Sanık beraat etsin diye şikayetinden vazgeçmişsin. Neden her karşımıza çıkan yargıya bir balta vuruyor. Sesi yok, soluğu yok diye. Vur yargının kafasına. Böyle olmaz. Kızın vefat etmiş yüreğin sızlamış çok acı. İştirak ediyorum bu acıya. Ama neden sen bunu görmezden gelip topu taca atıyorsun. Ama Bergüzar hanımefendi bunu yakalayacak düzeyde değil. Hukuki bilgisi yok. Saldırıyor. Şikayetinden vazgeçersen affetmişsin demektir. Bu kadar basit.”

Bergüzar Korel, Sirkeci’deki feribot kazasında hayatını kaybeden Ece Su Yılmaz ve anneannesi Şaziye Güleren’in ölümüne ilişkin görülen davanın bilirkişi raporuna şu sözlerle tepki göstermişti:

“Bir aileyi yok ettiniz yetmedi! Şimdi de evladının özlemiyle hayata tutunmaya çalışan bir anneyi onun ölümünden sorumlu tutuyorsunuz. Kapağı açık hareket eden geminin kaptanını değil, o gemiye alelacele bindirilen o anneyi suçluyorsunuz! Üstelik ilk bilirkişi raporunda kaptan %100 asli kusurlu bulunmuşken… O ikinci rapora imza atanlar… O rapora imza atıp, bu yalana ortak olanlar, dilerim ki Ebuşumuzun akıttığı her gözyaşında vicdan azabından boğulun. Boğulun ki anlayın, o karanlık sularda evladı ellerinden kayıp giden o annenin ne hissettiğini.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir