İHH, İsrail’in, Mavi Marmara gemisine düzenlediği saldırının 8. yılında “Kudüs Müslümanların başkentidir!” sloganıyla yürüyüş yaptı.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, İsrail’in, Mavi Marmara gemisine düzenlediği saldırının 8’inci yılında “Kudüs Müslümanların başkentidir!” sloganıyla yürüyüş gerçekleştirdi. Tünel’den başlayan yürüyüş Galatasaray Lisesi’nin önünde son bulurken, katılımcılar “Kahrolsun İsrail”, “Filistin’e selam, direnişe devam”, “Katil İsrail Filistin’den defol”, “Mavi Marmara onurumuzdur” ve “Mescid-i Aksa yalnız değildir” gibi sloganlar attı.

Ellerinde büyük bir Filistin bayrağı taşıyan katılımcılara hitap eden İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, ramazan ayında yürüyüşe katıldıklarından dolayı Filistin sevdalılarına teşekkür etti.

KASADOLU DA ORADAYDI

İsrail’İn Filistin ve özellikle Gazze uygulamalarını şiddetli biçimde eleştirmesi ile bilinen Osmanlı Yahudisi araştırmacı iş adamı Doğan Kasadolu da yürüyüşe katılanlar arasındaydı. Kasadolu “İnsan onurunun üstün tutulduğu ve bir zulme dikkat çekmek amacıyla yola çıkan Mavi Marmara’nın yoluna devam ettiğini düşünüyorum. İnsanların en temel hakkı olan yaşama hakkını muhatabımız kim olursa olsun dün savunduk, bugün savunuyoruz. Yarın da savunmaya devam edeceğiz. ” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir