Nişantaşı’nın göbeğinde hakkında yıkım kararı alınan ve tahliye edilen binanın tekrar faaliyete geçtiği ortaya çıktı. Skandalı ortaya çıkaran işadamı Doğan Kasadolu, ‘Can güvenliğimiz kalmadı. Şişli Belediyesi yöneticileri kavga etmekten iş yapamıyor’ dedi.

Şişli Belediyesi’ndeki gerilim tüm hızıyla sürerken, Nişantaşı’nın göbeğinde hakkında yıkım kararı alınan ve tahliye edilen binanın tekrar faaliyete geçtiği ortaya çıktı. Skandalı Vahdet aracılığıyla deşifre eden işadamı Doğan Kasadolu, “Can güvenliğimiz kalmadı. Şişli Belediyesi yöneticileri kavga etmekten iş yapamıyor” dedi.

DUYURUYU KALDIRDILAR

Şişli Teşvikiye Mahallesi Güzel Bahçe Sokak’taki 5 numaralı riskli binayla ilgili yıkım kararı çıktı. Şişli Belediyesi ekipleri, binanın 3. katına “Bu bina İTÜ. 16.06.2012 444 No’lu Deprem Güvenliği Raporuyla yıkım kararı alınmıştır” şeklindeki bir duyuruyu astı. Binadaki daire sakinleri ve alt kattaki işyeri sahipleri tahliye edildi. Ancak yıkım gerçekleştirilmediği gibi, yıkım kararına ilişkin duyurunun kaldırıldığı ve işyeri sahiplerinin geri döndüğü tespit edildi.

İŞADAMI DOĞAN KASADOLU DİLEKÇE YAZDI AMA…

Skandalı ortaya çıkaran Yahudi asıllı işadamı Doğan Kasadolu, konuya ilişkin Şişli Belediyesi’ne dilekçe yazdığını, ancak şu ana kadar cevap alamadığını söyledi. Kasadolu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin ise dilekçesine cevap verdiğini ancak cevapta sorumluluğun Şişli Belediyesi’ne ait olduğunu bildirdiklerini aktardı.

KASADOLU: “HER AN KAFAMIZA ÇÖKEBiLiR. BELEDİYE YÖNETİCİLERİ KAVGA ETMEKTEN İŞ YAPAMIYOR”

İşadamı Doğan Kasadolu “Bina her an kafamıza çökebilir. Beton parçaları bir arkadaşın kafasına düşmüş” dedi. Yıkım raporu ve duyuru üzerine binanın yıkılacağını beklerken, yeniden faaliyete geçmesi karşısında dehşete düştüklerini kaydeden Kasadolu, Belediye Başkanı Hayri İnönü ile Sarıgül arasındaki gerilime atıfta bulunarak, “Belediye yöneticileri kavga etmekten iş yapamıyor. Şişli halkı bu kavgadan bıktı. Şişli Belediyesi’ne kayyum atansın. Can ve mal güvenliğimiz kalmadı” diye konuştu.

ALATON’U HATIRLATTI

Kasadolu, 2003 yılında İshak Alaton’un sahibi olduğu Alarko Holding’in yan kuruluşu Anmak Holding’in de adının karıştığını benzeri bir olayı hatırlatarak, “Maalesef Beyoğlu’nda bir vatandaş çayını içerken kafasına binadan düşen beton blok sonucu hayatını kaybetti” dedi.

(Vahdet)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir