oF8Df1q6

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonundan (TMSF) teşekkür plaketi alan işadamı Doğan Kasadolunun, Korkmaz Yiğit ile karşılaşması karakolda bitti.

Gönüllü olarak takip ettiği hukuk davaları arasında Bank Ekspres’in eski sahibi Korkmaz Yiğit’in de mal varlığını araştıran ve bu nedenle Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’ndan (TMSF) teşekkür plaketi alan işadamı Doğan Kasadolu’nun, Yiğit ile karşılaşması karakolda bitti.

Kasadolu, Ulus’taki Sunset Restaurant’da karşılaştığı Korkmaz Yiğit ve adamlarının saldırısına uğradığını belirterek şikayetçi oldu. Kasadolu, Yiğit’in gizlediği sözleşmeleri deşifre ederek kamu alacaklarının, TMSF tarafından tahsil edilmesini sağladığı için tepki gördüğünü belirtti.

RESTORANDA GERGİNLİK: Edinilen bilgiye göre, Doğan Kasadolu, Demirbank’ın eski ortaklarından Sema Cıngıllıoğlu’nun daveti üzerine geçen çarşamba günü Ulus’taki ünlülerin restoranı Sunset’e gidip beklemeye başladı. Bu sırada 25-30 yaşları arasındaki 3 kişiyle içeri giren Yiğit’i gören Kasadolu, tatsızlık çıkmaması için yerini değiştirdi. Bu sırada bir garson Kasadolu’nun yanına gelerek adını sordu. Kasadolu garsondan, adının Yiğit tarafından sorulduğunu öğrendi. Kasadolu, restoranı terk etmeye hazırlanırken bir anda Yiğit ve adamları ile karşı karşıya geldi. Yiğit’in tehdit ve küfürlerine maruz kaldığını söyleyen Kasadolu, kaçarak dışarı çıktı.

YİĞİT’TEN ŞİKAYETÇİ OLDU: Arnavutköy Polis Karakolu’na giderek şu ifadeyi verdi: “Korkmaz Yiğit elini bana kaldırdı ve vuracak gibi yaptı. Ben kaçmaya başladım. Arkamdan ’P… seni vuracağım. Seni yok edeceğiz. Benimle uğraşma, bizle uğraşanı yok ederiz’ diye hakaret ve tehditlerde bulundu. ’Polis çağırın’ diye bağırdım ve taksiye binerek uzaklaştım. Bana TMSF’de yaptığım görevden dolayı bilinçli bir şekilde hakaret eden Korkmaz Yiğit’ten davacı ve şikayetçiyim.” Bunun üzerine polis Yiğit’in ifadesini aldı. Yiğit, iddiaları reddetti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nü soruşturma için görevlendirdi.

Yiğit: Ağzımdan tek kelime çıkmadı

OLAY günü Sunset’e çocukları ile akşam çayı içmeye gittiğini belirten Korkmaz Yiğit, polise ifade verdiğini doğrulayarak Doğan Kasadolu için “Hayatımda hiç görmedim, tanımam. O da beni tanımaz. Tuvalete gittiğim bir sırada içerideyken biri ’Polis, polis, saldırıyorlar’ diye bağırdı. Şaşkın şaşkın baka kaldım. Ağzımdan tek bir kelime çıkmadı. Biz de kendisine iftira ve yalancılıktan karşı dava açtık.”

Yiğit’in belgelerini TMSF’ye vermişti

Doğan Kasadolu, Banker Kastelli olarak bilinen Abidin Cevher Özden’i Saray Cezaevi’nde 4 gün hapis yatmasına neden olmuştu. Kasadolu’nun, kamu zararlarını telafi çalışmalarına katkıları nedeniyle TMSF’den teşekkür belgesi bulunuyor. Yiğit’in Fon’a olan borcunu Ispartakule’de 6 milyon metrekare araziye yapacağı villalarla ödeyeceğini bildirmesi üzerine, Kasadolu bu arazi üzerinde Yiğit’in sözleşmelerini ve üçüncü şahıslarla borç-alacak ilişkilerini belgelendirerek TMSF’ye vermişti

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir