Musevi İşadamı Doğan Kasadolu Hür Haber’e Çanakkale ve 1. Dünya savaşında Osmanlı saflarında savaşan Yahudiler ve bugün yattıkları mezarları anlattı

HÜR HABER / HABER MERKEZİ
ÖZEL HABER

Musevi İşadamı Doğan Kasadolu Çanakkale zaferinin kutlandığı, bir taraftan da Kürt sorununun çözümüne yaklaşıldığı bu günlerde Türkiye’nin toplumsal barışına ilişkin önemli bilgileri Hür Haber’le paylaştı. Kasadolu Çanakkale’de ve Birinci Dünya Savaşı’nda Osmanlı ordusu saflarında Osmanlı askerleriyle birlikte savaşan Türkiye Yahudilerini anlattı.

DÜNYA SAVAŞINDA 18 ÇANAKKALE’DE 3…

Kasadolu’nun verdiği bilgiye göre 1. Dünya Savaşı sırasında Osmanlı saflarında bir çok Yahudi de savaştı. Bunlardan bilinen 18’inin mezarı bugün Acıbadem Uzunçayır mezarlığında bulunuyor.

ÇANAKKALE ŞEHİTLİĞİNDE DE 3 YAHUDİ YATIYOR

Yine çok bilinmeyen bir ayrıntıyı da haber ekibimizle paylaşan Kasadolu bugün Çanakkale’de bulunan şehitlikte Çanakkale destanı yazılırken topraklarımız için can veren 3 Yahudinin de anıtının olduğuna dikkat çekti.

POMPALANAN DÜŞMANLIĞA KARŞI SEMBOLDÜR

Konuyla ilgili görüşlerini aktaran Kasadolu “Bu örnekler günümüzde daha da anlam kazanıyor. Çünkü bize içten içe pompalanan düşmanlığa karşı ortak vatan ve kardeşlik duygusunu en iyi anlatan durumdur bu anıtlar. Bizler bu topraklarda vefanın, birlikte yaşamanın, birlikte ölmenin en ince örneklerini göstermiş bir çok etnik ve inanca ait insanlar olarak tek bir vücut olmayı başarmış nadide toplumlardanız” dedi.

İSRAİL TÜRKİYE SAVAŞI OLSA…

Duygularını dinlediğimiz Kasadolu “Peki bugün Türkiye ve İsrail arasında bir savaş çıksa…” şeklinde yönelttiğimiz soruya “Hiç kuşku duymaksızın vatanımızı savunuruz. Biz Türkiyeliyiz” dedi.

Hür Haber imzalı haberler kaynak gösterilse dahi aktif link verilmeden kullanılamaz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir