İşadamı Korkmaz Yiğit’e hileli iflas ettiği, alacaklılarından mal kaçırmak için örgüt kurduğu iddiasıyla dava açıldı. Örgüt içinde Gülmanlar ve Metin Aşık da var

El konulan Bank Ekspres’in sahibi Korkmaz Yiğit hakkında hileli şekilde iflas ettiği, alacaklılarını zarara uğratmak amacıyla mal varlığını gizlemek için örgüt kurduğu gerekçesiyle dava açıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianamede, Kemal Gülman, oğlu Lemi Gülman, Metin Aşık ve Sema Cıngıllıoğlu ile Korkmaz Yiğit’in oğlu Mert Yiğit ve sekreteri Sibel Yıldız’ın da aralarında bulunduğu 17 sanık hakkında örgüt üyesi oldukları gerekçesiyle yargılama istendi. 

EVLER BAŞKASININ ÜSTÜNE 
İddianamede, Yiğit’in Mehmet Erdoğan adlı kişiyle işbirliği yaparak kendisine ait Ispartakule’deki gayrimenkul satışlarını onun üzerinden yaptığı anlatıldı. Bodrum’da Monarch Court isimli şirket tarafından satılan lüks villaların da, Metin Aşık’ın üzerine görünse de Korkmaz Yiğit’e ait olduğu belirtildi. Aşık’ın alacaklılardan mal kaçırılmasına yardımcı olduğu kaydedildi. Sema Cıngıllıoğlu’nun ise anlaşmalı olarak Korkmaz Yiğit hakkında iflas kararı alınmasına yardımcı olduğu öne sürüldü. Cıngıllıoğlu’nun Yiğit’ten aldığı lüks daireler bahanesiyle muvazaalı işlemler gerçekleştirerek mal kaçırmaya yardımcı olduğu ileri sürüldü.

17 SANIKLI DAVADA İNTİHAR VURGUSU!
İddianamede sanık sıfatıyla yer alan işadamı Kemal Gülman’ın ise Korkmaz Yiğit’in Gebze’de bulunan bir arsasına göstermelik ortak olduğu, bu arazi vasıtasıyla mal kaçırmaya yardım ettiği iddia edildi. 2008′de intihar eden Cevher Abidin Özden’in o dönemde bıraktığı mektupta ölümünden Korkmaz Yiğit’i sorumlu tuttuğu dosyaya girdi. TMSF’den madalya alan Doğan Kasadolu da sembolik bir alacak nedeniyle iddianamede müşteki olarak yer aldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir