Akit’in 7 Ekim’de “Bina için tartıştılar ‘FETÖ’ diye suçladılar” haberiyle duyurduğu işadamı Doğan Kasadolu’ya yönelik tuhaf hadiseyle ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, yargılamaya bile gerek görmeden Kasadolu lehine “kovuşturmaya yer olmadığına” hükmetti.

Beşiktaş’ta bir binanın yapı ruhsatı dolayısıyla yaşanan ihtilafın “FETÖ” suçlamasıyla yargıya taşındığı tuhaf hadiseyle ilgili karar çıktı. FETÖ davalarının sulandırılmasının en bariz örneğini taşıyan olayda hakkında FETÖ kılıfıyla suç duyurusunda bulunulan işadamı Doğan Kasadolu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın kararıyla aklandı.

Apartman tartışmasını ‘FETÖ’ kılıfıyla mahkemeye taşıdılar
Satın aldığı dairesinin bulunduğu binanın projeye aykırı imarı nedeniyle 1983 tarihli yıkım kararı bulunduğunu öğrendiğinde İstanbul Valiliği ve İBB’ye suç duyurusunda bulunan işadamı Doğan Kasadolu’ya karşı mahkemeye koşan komşuları, FETÖ gibi tuhaf bir ithamla suç duyurusunda bulunmuştu. Fetullahçı çeteye yönelik soruşturmalarının sulandırılmasının en bariz örneğini oluşturan olayda işadamı Doğan Kasadolu’ya yönelik bina tartışması dolayısıyla gerçekleştirilen FETÖ suçlaması yargıdan döndü. Akit’in 7 Ekim’de “Bina için tartıştılar ‘FETÖ’ diye suçladılar” haberiyle duyurduğu tuhaf hadiseyle ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, yargılamaya bile gerek görmeden Kasadolu lehine “kovuşturmaya yer olmadığına” hükmetti.

Ne bağı var ne de bağlantısı

Savcılığın 2017/62301 no’lu soruşturma dosyası ile ilgili 02/10/2019 tarihli kararında Kasadolu hakkında yapılan incelemeye ilişkin, “Şüpheli hakkında FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olma suçundan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü vasıtasıyla yaptırılan araştırma sonucu düzenlenen havuz sorgusu tutanağında şüphelinin ByLock kaydı olmadığı, örgütün tepe yönetimi ile irtibatına rastlanmadığı, FETÖ/PDY iltisaklı sendika/dernek üyeliğine rastlanmadığı, FETÖ/PDY iltisaklı şirketlerde ortaklığının ve yöneticiliğine rastlanılmadığı, sıkıyönetim komutanları atama listesi gibi listelerde ismi geçmediği, FETÖ/PDY iltisaklı SGK kaydına rastlanılamadığı ve Bankasya’da hesabı olmadığı” saptamasına varıldığı bildirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir