Şalom Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeni İvo Molinas ve araştırmacı yazar Rıfat Bali Alman Deutsche Welle kanalı ve onun desteklediği youtube kanallarına yaptığı açıklamalar nedeniyle twitter adresi üzerinden özür diledi. Molinas ve çarpıcı algı operasyonuna Doğan Kasadolu dikkat çekmiş ve ‘Yahudi gençler Türkiye’de yaşamak istemiyor’ temalı çalışmayı protesto etmişti.

İŞTE KASADOLU’NUN TEPKİSİ VE MOLİNAS’IN ÖZRÜNE İLİŞKİN HABER ;

KASADOLU VİDEOYA DİKKAT ÇEKEREK PROTESTO ETMİŞTİ

DW Türkçe ve +90 isimli youtube kanalında ‘yahudi gençler Türkiye’de yaşamak istemiyor. 15 temmuz’dan sonra kendilerini güvende hissetmiyorlar’ gibi ifadelerin yer aldığı provokatif videoya Kasadolu “Güzel Türkiye’mizde ibadetlerimizi, eğitimimizi, sağlık çalışmalarımızı güvenle gerçekleştirmemiz konusundaki hassasiyete rağmen pek çok çirkinlikler yanında Türkiye’deki Musevilerin her an ölümle burun buruna oldukları şeklinde gerçek dışı algılar yaratmak maksadıyla yapılan programda canım ülkemi hedef alan külliyen yalanlarla dolu bu çalışmada yer alan Şalom Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Yönetim Kurulu Başkanı İvo Molinas’ın istifası ile yazar Rıfat Bali’nin Türk millerinden özür dilemeleri için ihtarda bulunuyorum” demişti.

Kasadolu daha sonda Molinas’ın özrünü de kişisel twitter hesabından “Tepki ve talebimiz sonrasında Akit TV ve Habervakti sitesi milli bir hassasiyetle konuyu haberleştirdi. İvo Molinas da konuyla ilgili bir özür yayınlamış; Takdir kamuoyunun….” şeklinde duyurdu…

SICAK GELİŞME YAŞANDI VE MOLİNAS ÖZÜR DİLEDİ

Olayla ilgili sıcak bir gelişme yaşandı. Türkiye’de Türk-Yahudi düşmanlığı oluşturmaya çalışan Alman istihbaratı BND’nin güdümündeki Deutsche Welle Türkçe’nin hazırladığı habere konuşan Şalom Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeni İvo Molinas söylediklerinin yanlış anladığını belirterek bir özür metni yayınladı.

“YANLIŞ ANLAŞILMAYA NEDEN OLDUĞUM İÇİN ÖZÜR DİLERİM”

Söz konusu haberde Türkiye’deki Yahudi gençlerin 15 Temmuz Darbe Girişimi’nden çok etkilendiğini belirten Molinas açıklamalarının yanlış anlaşıldığını vurgulayarak, ”DW Türkiye’nin Türk Yahudilerinin yurtdışına gitmeleri ile ilgili hazırladığı habere görüntülü olarak, içeriğinden bağımsız ve habersiz bir şekilde katılmış, kısaca nüfusumuzun azalması ile ilgili nedenleri söylemiş.yurtdışına giden gençlerin alçak 15 Temmuz darbe girişiminden de çok etkilendiğini ifade etmiştim. Bu ifademin yanlış anlamaya müsait olduğunu görmüş bulunmaktayim.15 Temmuz darbe girişimi tarihimizde hain bir kalkışmadır ve bunun başka bir şekilde yorumlanması ima bile edilemez. Bu bağlamda yanlış anlamaya neden olabilecek ifadem için özür dilerim.” ifadelerini kullandı.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir