Yeni Akit’ten Fahrettin Dede’nin haberi

“Nefret suçlarına yönelik mevcut düzenlemeler yeterlidir” diyen Musevi İşadamı Doğan Kasadolu, Türkiye’de Yahudi yahut Ermeni düşmanlığının olmadığını belirterek “Bu düzenlemenin pozitif değil negatif sonuçları olacaktır. Nefreti körükleyecektir” diye konuştu.

Demokratikleşme Paketi’nde yer alan Nefret suçlarına yönelik ceza arttırılmasına yönelik madde pek çok kesimin tepkisini çekerken, düzenlemeye yönelik bir tepki de Museviler’den geldi. Nefret Yasası düzenlemesi, illegal olduğu Mahkeme kararıyla tescillenen Türk Musevi Cemaati’ni memnun ederken, Akit’e konuşan Musevi İşadamı Doğan Kasadolu nefret yasası düzenlemesinin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini belirterek “Nefret yasası başlı başına nefreti körükler. Yeniden gözden geçirilmesi şarttır” dedi.
“İŞLERİNE GELDİKLERİ GİBİ KULLANIRLAR”
Türkiye’de Nefret suçlarına yönelik ceza artırımının son derece yanlış olduğunu söyleyen Musevi İşadamı Doğan Kasadolu, “Demokratikleşme Paketi’nde yer alan bu maddenin çok mahsurlu olduğunu düşünüyorum. Avrupa’da son dönemde bir nefret suçu modası var. Bu düzenlemenin de Avrupa’nın talebiyle gerçekleştiği düşüncesindeyim. Bu düzenleme üzerinde sınırlamaya gidilmelidir” diye konuştu. Düzenlemenin mevcut haliyle büyük sıkıntılara gebe olduğunu dile getiren Kasadolu, “2006 yılında İsrail’in Gazze bombalaması sırasında bazı hahamların Filistin’de çocukları öldürün fetvası verdiği basında yer aldı. Gazetecilerin bunu yazması da mı nefret suçuna girecek?” ifadelerini kulandı.

“İLLEGAL CEMAATİN BİR TANE BAŞVURUSU YOK”

Türk Musevi Cemaati’nin Nefret suçlarına yönelik cezanın artırılmasından duyduğu memnuniyetin Türkiye’deki tüm Musevileri kapsamadığının altını çizen Musevi işadamı Kasadolu, “Şu anda Türkiye’de herhangi bir dine, millete yahut ırka nefret gibi bir durum varsa mevcut kanunlarımıza göre bu zaten suçtur. İllegal cemaat bugün bu yasa gerekçesiyle hükümete memnuniyetlerini iletiyor. Mevcut anayasada dine hakaret maddesi var. Madem şimdiye kadar böyle bir şikayetleri vardı; Cumhuriyet Savcılıklarına gitmelidirler. İllegal cemaatin savcılıklara yaptığı bir tane başvurusu yok” değerlendirmesinde bulundu. Türk Musevi Cemaati’nin Türkiye’deki Yahudilerin haklarını koruyan girişimlerde bulunmamasına rağmen kendisinin geçmişte bu konuda girişimleri olduğunu vurgulayan Kasadolu, “Ben rahmetli Sakıp Sabancı’yı bu sebeple dönemin DGM’sine şikayet ettim. Sabancı, Üzeyir Garih hakkında “Yahudi idi ama ülkesini seviyordu” deyince, diğer Yahudilerin Türkiye’yi sevmediğini iddia ettiği düşüncesiyle şikayet etmiştim. Aynı şekilde Fatih Altaylı, “Eski Ahit intikam ister, göze göz dişe diş!” dediği zaman Mahkemelere başvuruda bulundum. Ve o dönemde Altaylı, Bağcılar Asli Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. Sonuç itibariyle nefret suçlarına yönelik mevcut düzenlemeler yeterlidir” ifadelerini kullandı.

dogan2 dogan1

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir