Akit’e konuşan Yahudi asıllı işadamı Doğan Kasadolu, İsrail yönetimini “katliamcı” olarak nitelendirdi. Filistinli annelerin de öldürülmesini isteyen İsrailli kadın milletvekili Ayelet Shaked’e de sert çıkan Doğan Kasadolu, “İnsan katliamı var, kadın çıkmış ‘anneleri de öldürün’ diyor. Bir kadın olarak bir insan olarak bu lafı etmeye utanmıyor musun? Bu kadın insanlık suçu işliyor. Yargılanması lazım. Sen bitireceksin Filistin neslini öyle mi? Gücün mü yetiyor buna? Terbiyesiz!” ifadelerini kullandı.

EROL METİN / ANKARA – Alçaklıkta sınır tanımayan terörist devlet İsrail’in, mazlum Filistinlilere yönelik saldırıları Türkiye’deki kimi Yahudileri de rahatsız ediyor. Akit’e konuşan Yahudi asıllı işadamı Doğan Kasadolu, orantısız güç kullanan İsrail askerlerinin kadın, çocuk, genç, yaşlı demeden masum insanları katletmesini şiddetle kınadığını söyledi. Saldırı için özellikle Ramazan ayının seçilmesine tepki gösteren Kasadolu, “Yahudilerin oruç günü Yom Kippur var. 1973’te Mısır saldırdı, İsrail ayağa kalktı. ‘Mübarek günümüzde bize saldırdınız’ dedi. Madem bunu istemiyorsun niye karşındakine yapıyorsun? Niye illa Ramazan’da yapıyorsun bunu?”diye sordu.

“BUNLAR KATLİAMCI”

İsrail yönetimini “katliamcı” olarak nitelendiren Kasadolu, “Bunlar katliamcı. Adam öldürürler. Bunların politikası bu. Kaç defa işgal ettiler. Ne olacak yani o kadar işgal ettiniz? Yani neyi bombalıyor? Bunun arkasındaki uluslararası silah tüccarlarının da araştırılması lazım. Bu kadar bomba atılıyor, milyonlarca dolar harcanıyor. İşin ekonomik yönüne de bakacağız. Ne olmuş? 3 tane İsrailli çocuk öldürülmüş. Şimdi ben birisini öldürdüm, polis beni yakaladı. E gelip benim mahallemi havaya mı uçuracaksın? Suçu kim işlemişse onu alıp polise teslim edeceksin” ifadelerini kullandı.

“GÜCÜN YETER Mİ TERBİYESİZ

Hitler’e rahmet okutan İsrailli kadın milletvekili Ayelet Shaked’in “Filistinlilerin hepsi bizim düşmanımız ve onların kanı bizim elimizde olmalı. Bu öldürülen teröristlerin anneleri için de geçerli. Annelerin oğullarının peşinden gitmeleri adil olur. Ölmeliler ve evleri yıkılmalı ki bir daha terörist yetiştiremesinler” şeklindeki açıklamasına da sert çıkan Doğan Kasadolu, “İnsan katliamı var, kadın çıkmış ‘anneleri de öldürün’ diyor. Bir kadın olarak bir insan olarak bu lafı etmeye utanmıyor musun? Biz ister Müslüman ister Yahudi olsun insanlar sağlıklı ve mutlu yaşasın diye mücadele ediyoruz, kadın çıkmış utanmadan böyle bir zihniyeti ortaya koyuyor. Bu kadın insanlık suçu işliyor. Yargılanması lazım. Sen bitireceksin Filistin neslini öyle mi? Gücün mü yetiyor buna? Terbiyesiz!” dedi.

“BİZE BİR ŞEY OLSA İSRAİL SEVİNİR”

İnsanlık suçu işleyen İsrail’in Batı ülkelerince korunduğunun altını çizen Kasadolu, “Son dönemin modası Müslüman’ı Müslüman’a kırdırma siyaseti. Bu bir realite olarak ortada. Irak’ta, Suriye’de yaşananları görüyoruz. O bölgede de İsrail’e o görev verilmiş gibi duruyor” değerlendirmesini yaptı. İsrail’in saldırgan politikasının değişik ülkelerdeki Yahudilere de zarar verdiğini kaydeden Doğan Kasadolu, “Buradaki Yahudiler çok tedirgin vaziyette. Bize bir şey olsa İsrail yönetimi sevinir. Yahudiler yaşadıkları ülkelerde tedirgin olsun da oradan çıksınlar bize gelsinler ister. Yanlışı tüm Yahudilere mal etmemek lazım” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir