Tarihi Yahya Efendi Dergahında yaptığı talanla gündeme gelen İshak Alatonun kaçakçılık serüvenin sadece burayla sınırlı olmadığı ortaya çıktı.
15 Eylül 2012 Vakit Gazetesi Haberidir;

FAHRETTİN DEDE’NİN HABERİ

Tarihi Yahya Efendi Dergahı’nda yaptığı talanla gündeme gelen İshak Alaton’un kaçakçılık serüvenin sadece burayla sınırlı olmadığı ortaya çıktı. Alaton’un İstanbul’un en kıymetli yerinde Naciye Sultan Korusu’nda 1985 yılında yaptırdığı boğaz manzaralı villaların da kaçak olduğu, villalar hakkında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden yıkım kararı bulunduğu bildirildi. Naciye Sultan Sitesi olarak adlandırılan villalardan satın alan işadamı Doğan Kasadolu’nun kandırıldığını anlaması ile ortaya çıkan rezaletle ilgili dava açıldığı öğrenildi. Villaların aylık kirasının 10 bin dolardan fazla olduğu öğrenildi.

SATTIĞI KAÇAK VİLLALARA YIKIM KARARI

Yahya Efendi Dergahı’na ait alandaki kabristanı işgal eden, tahrip ettiği mezarların üzerine yüzme havuzu yaptıran İshak Alaton’un kaçak villa yapmayı adet haline getirdiği ortaya çıktı.

KvMzk68o

İshak Alaton’un yönetim kurulu başkanı olduğu Alarko Holding’in 1985 yılında Osmanlı Padişahı Sultan Abdülmecid’in torunu Naciye Sultan’a ait koruda inşa edilen Boğaz manzaralı Naciye Sultan Korusu’nun da kaçak olduğu belirtiliyor. Naciye Sultan Sitesi’nin G bloğunda dairesi bulunan işadamı Doğan Kasadolu, kredi başvurusu üzerine, dairenin imarlı konut niteliği taşımadığını anlayınca hukuk mücadelesi başlattı. Banka dairenin imarlı konut niteliği taşımadığı gerekçesiyle Kasadolu’ya kredi vermedi. Kasadolu, ortaklığın satış yoluyla giderilmesi için önce komşularına dava açtı, sonra da Boğaziçi İmar Müdürlüğü’ne başvurarak, binanın ruhsatının, tasdikli projesinin, iskânının olup olmadığının araştırılmasını istedi. Konuyu inceleyen Boğaziçi İmar Müdürlüğü, söz konusu yerin dosyasında, ruhsat, ruhsat eki proje ve iskan belgelerinin bulunmadığını ortaya çıkardıktan sonra, Kasadolu, 2010 yılında Büyükşehir Belediyesi’ne başvurarak belediyeden hukuka aykırı olan sitenin ve garajların tamamının yıkımını talep etti.

YIKIM KARARI HALEN UYGULANAMIYOR

Mağdur olduğunu belirterek İBB’ye giden Kasadolu’nun müracaatının ardından toplanan İBB Meclisi’nde alınan encümen kararıyla kaçak sitenin yıkılması kararı alındı. İBB’nin 2010 yılında aldığı yıkım kararı aradan 2 seneden fazla zaman geçmesine rağmen halen uygulanmazken kaçak yapı mağduru Doğan Kasadolu, geçtiğimiz yıl Alaton’a ‘ayıplı mal’ davası açtı. Kendisine ayıplı mal satıldığını ifade eden Kasadolu, Alarko Holding ve Tüm Tesisat A.Ş.’ye İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’nde dava açarak uğradığı zarara karşılık 3.5 milyon euro’luk tazminat istedi. Mağduriyetinin giderilmesini isteyen Kasadolu’nun verdiği hukuk mücadelesi halen devam ediyor.

İŞTE O YIKIM KARARI

Büyükşehir Belediyesi Encümen kararında ise şu ifadelere yer verildi: “Beşiktaş ilçesi, Ortaköy Mahallesi, Gürcü Kızı-Portakal Yokuşu Sokak, 21 pafta, 35 ada, 137 parsel 1 kapı sayılı yerde bulunan yapı hakkında 22.03.2010 tarih ve 932 sayılı yapı tatil tutanağı tanzim edilerek mühür altına alınmış ve usulüne uygun olarak yasal tebliğ işlemi tamamlanmıştır. Söz konusu yer Boğaziçi Öngörünüm Uygulama İmar Planı’nda ‘konut alanında’, küçük bir kısmı da ‘yol alanında’ kalmaktadır. Söz konusu yer için tanzim edilen yapı tatil tutanağında, parselde bulunan yapının projeye göre inşaatının yapıldığı ancak süresi zarfında iskan belgesinin alınmadığı, bu nedenle ruhsatın hükümsüz olduğu, yeni ruhsat tanzim edilmesi gerektiği fakat mevzuat gereği bahsi geçen yere yeniden ruhsat düzenlenemeyeceği dosya tetkikinden anlaşıldığı belirtilmiştir. Boğaziçi İmar Müdürlüğü’nün teklif ve raporları doğrultusunda ruhsata bağlanamayan yapının 2960 sayılı Boğaziçi Kanunu’nun 12 (a) maddesine göre yıktırılmasına, Büyükşehir Belediye Encümeni’nin toplantısında oy birliği ile karar verildi.”

SİTEDE TANIDIK İSİMLER OTURUYOR

1985 yılında oturuma açılan sitede, 24 saat özel güvenlik ve yüzme havuzu bulunuyor. Sitedeki dubleks daireler, aylık 10 bin dolara kadar kiralanıyor. Bilirkişi Aylin Mandalik’in 15.3.2007 tarihli bir raporuna göre sitede bir dairenin fiyatı 2 milyon TL. Dubleks dairelerin fiyatları ise bu rakamın çok üstünde. Ergenekon sanığı Kemal Alemdaroğlu, işadamları Vedat Alaton, İshak Kamhi, Bela Kamhi, Şerif Egeli, Behruz Çinici, İzzet Garih, turizmci Murat Uras ve Sudi Özkan da bu sitede yaşıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir