Öldürülen işadamı Garih’in yakın dostu Doğan Kasadolu’ndan çarpıcı bir iddia daha…

Öldürülen işadamı Garih’in yakın dostu Doğan Kasadolu’ndan çarpıcı bir iddia daha: İzzet Garih bana ‘Babamı öldürenler, Yener Yermez’i cezaevinden kaçırıp, Nazi subayları gibi yüzünü estetikle değiştirecekler ve yurtdışına kaçıracaklar’ dedi.

GÜL KİREKLO /İSTANBUL
Ergenekon savcısına verdiği dilekçe ve Yeni Şafak’a yaptığı açıklamalarla Üzeyir Garih dosyasının yeniden açılmasına katıkada bulunan işadamı Doğan Kasadolu yeni bir iddia ortaya attı. Garih’in aile dostu, Alarko Holding eski yöneticisi Kasadolu, “İzzet Garih bana ‘Babamı öldürenler, Yener Yermez’i cezaevinden kaçırıp, Nazi subayları gibi, yüzünü estetikle değiştirecekler ve yurtdışına kaçıracaklar’ bilgisini verdi” dedi.

PLANA GARİH’İN OĞLU ULAŞTI
Kasadolu, işadamı Üzeyir Garih’in öldürülmesinden sonra torunu Tal’in kaçırıldığını, “Cinayetin üzerine gitmeyin, yoksa katil bu çocuk olur” şeklinde tehdit edilen ailenin yüklü bir fidye ödediğini açıklayarak 7 yıl önceki cinayetin yeniden gündeme gelmesini sağlamıştı. İddialarını Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılara verdiği dilekçede de anlatan Kasadolu’nun açıklaması üzerine Garih’in katili Yener Yermez, cezaevinden Yeni Şafak’a yazdığı mektupla cinayeti can güvenliğinden korktuğu için üstlendiğini, Ergenekon sanığı Ümit Sayın’ın kendisini yönlendirdiğini anlattı. Yermez’in Ergenekon kapsamında sorgulanmasının ardından Kasadolu, Üzeyir Garih’in oğlu İzzet Garih’in, babasını öldürenlerin, katili yurtdışına kaçırma planına ulaştığını açıkladı. Kasadolu, Üzeyir Garih’in oğlu İzzet Garih’in kendisine “Babamı öldürenler İkinci Dünya Savaşı’nın sonunda savaş suçlusu Nazi subaylarının uyguladıkları yöntemi Yener Yermez’e uygulayarak, yüz estetiği yaptıracaklar ve onu yeni bir kimlikle Arjantin’e kaçıracaklar” dediğini anlattı.

ALARKO’DAKİ ODASINDA ANLATTI

Kasadolu, konuşmanın Garih’in Ortaköy’deki Alarko Holding binasındaki makam odasında 2003′te gerçekleştiğini söyledi. İzzet Garih’in bu ifadesi karşısında çok şaşırdığını söyleyen Kasadolu “Bizim memleketimizde birini cezaevinde öldürerek yok edersin. Oysa İzzet Garih Nazi subaylarını örnek veriyordu. O zaman bu davanın ne kadar önemli olduğunu Yener Yermez’le sınırlı olmadığını bir kez daha anladım” şeklinde konuştu. Kasadolu, Garih cinayetiyle ilgili açıklamaları nedeniyle kendisi hakkında “Alarko’da çalışmamıştır” açıklaması yapan şirketin eski ithalat müdürü Fatih Tümay hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı suç duyurusunda da İzzet Garih’in anlattıklarına yer verdi. Kasadolu dilekçesinde “1977 yılında Alarko Holding’in Zincirlikuyu Kore Şehitleri Caddesi’nde olduğu dönemde ‘İthalat Koordinatörü’ olarak görev yaptım” dedi.

Adolf Eichmann kaçamamıştı

Yener Yermez’i kaçırma planı Hitler’in üst düzey SS subaylarından Adolf Eichmann’ın, savaştan sonra yüzüne defalarca estetik ameliyatı yaptırarak Arjantin’de gizlenmesini hatırlattı. Eichmann yüzünü değiştirmesine rağmen Mossad’ın ‘Nazi Avcıları’ndan kaçamadı. Mossad’ın 1962′de Arjantin’de yakaladığı SS subayı İsrail’de idam edildi.

Hastaneden akıllı raporu

Doğan Kasadolu, Meclis İnsan Hakları Komisyonu’na yazdığı İstanbul Adli Tıp Kurumu ile ilgili dilekçeler nedeniyle Adalet Bakanlığı tarafından akıl hastalığı yerinde olmadığı gerekçesiyle kendisine vasi tayin edilmesi için mahkemeye verilmişti. Garih cinayetiyle ilgili açıklamalarının ardından Şişli Cumhuriyet Savcılığı, Kasadolu’nun Adli Tıp’a sevkini istedi. Kasadolu ise Adli Tıp yerine Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nden rapor alınması için direndi. Bunun üzerine savcılık, Kasadolu’nu bu hastaneye sevketti. Hastane ise 25 Aralık 2008 tarihli raporunda Kasadolu’nun akıl sağlığının yerinde olduğunu savcılığa bildirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir