Doğan Kasadolu’nun, dostu Garih’in öldürülmesiyle ilgili adliyeye verdiği dilekçe 6 yıl sonra raftan indi. Yeni atanan savcı dosyayı tekrar açarken, Garih ailesi de ifadeye çağrıldı

HSYK’nın İstanbul Adliyesi’nde yaptığı görev değişimi sonrasında Alarko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Üzeyir Garih cinayetiyle ilgili soruşturma dosyasında sürpriz gelişme yaşandı. Dosyayı devralan savcı Mesut Erdinç Bayhan, Garih’in işadamı arkadaşı Doğan Kasadolu’nun 2008′de yazdığı ancak tozlu raflarda bekletilen dilekçesini yeniden işleme aldı. Cinayetten hemen sonra sivil polis görünümlü kişilerin Garih’in torunu Tal Herzigoviç’u, kelepçeleyerek evden aldığı ve bu kişilerin aileyi ‘cinayetin üzerine gitmemeleri konusunda uyardığı’ bilgisini içeren o dilekçeyle ilgili Garih ailesi ifadeye çağırıldı. 

6 YIL SONRA RAFTAN İNDİ
Savcı Bayhan’ın raftan indirdiği o dilekçe Garih’in işadamı arkadaşı Doğan Kasadolu tarafından 2008′de savcılığa verildi. Ancak bugüne kadar işleme alınmadı. Kasadolu, dilekçesinde yaşananları Alarko Holding binasında Garih’in damadı Doron Herzigoviç’in kendisine anlattığını belirtiyordu. Dilekçeye göre cinayetten sonra Garih ailesine, kendilerini sivil polis olarak tanıtan bir ekip geldi. Garih’in torunu Tal Herzigoviç, kelepçelenerek arabayla götürüldü. Daha sonra telefon açılarak ‘aile tarafından cinayetin üstüne gidilirse Tal Herzigoviç’e yakılacağı’ söylendi. Yaşananları aileden dinleyen Kasadolu ise bunu yazdığı dilekçeyle birlikte 2001′de savcılığa anlattı. Ancak savcılık dilekçeyi işleme almadan rafa kaldırdı. 

CİNAYET YERMEZ’E Mİ YIKILDI 
Alarko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Musevi asıllı işadamı Üzeyir Garih, 2001′de Eyüp Mezarlığı’nda bıçaklanarak öldürüldü. Cinayet zanlısı olarak yakalanan asker kaçağı er Yener Yermez, cinayeti Garih’in kendisine para vermediği için işlediğini ileri sürmüş ve müebbet hapisle cezalandırılmıştı. Ancak cinayetle ilgili önemli bir gelişme de 2008′de yaşandı. Ergenekon davası sanıklarından İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ümit Sayın’a ait bazı adreslerde yapılan aramalarda, Garih cinayetine ilişkin kan örnekleri, DNA testleri, otopsi raporları ele geçirildi. Ancak Garih’in işadamı arkadaşı Doğan Kasadolu’nun o dönemde verdiği dilekçe işleme bile alınmadı. Cinayet asker kaçağı Yermez’in üzerine kalmış oldu.

İfade verecekler
Savcı 6 yıl sonra raftan indirdiği dilekçeyle ilgili Garih’in kızı (Tal Herzigoviç’in annesi) Dalya ve damadı Doron Herzigoviç’in yanı sıra Üzeyir Garih’in eşi Lili Garih, oğlu İzzet Garih’i ifadeye çağırdı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir