Musevi İşadamı Doğan Kasadolu Mavi Marmara’nın 10. Şehidi ve Gazzeli çocuklar için İHH’ya taziye ve nezaket ziyaretinde bulundu.

HÜR HABER / HABER MERKEZİ
M. FATİH GEDİMAN

Türkiye’de verdiği hukuk mücadeleleriyle bilinen Musevi İşadamı Doğan Kasadolu (David Kazado) İHH Başkanı Bülent Yıldırım’ı Fatih’te bulunan İHH Genel Merkezi’nde ziyaret etti. Mavi Marmara’da İsrail askerleri tarafından vurulan ve uzun süre yaşam mücadelesi verdikten sonra geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden Uğur Süleyman Söylemez için bir taziye ziyaretinde bulunan Kasadolu, Bülent Yıldırım’a durumdan duyduğu üzüntüyü belirtti. Ayrıca Kasadolu Gazzeli bir yetimin de 18 yaşına kadar bakım masraflarını üstleneceğini belirtti.

Yalnızca Hürhaber’in görüntülediği ziyareti bir insani vazife olarak gördüğü ve uzun süredir düşündüğünü belirten Kasadolu Gazze’de katliam yapıldığı günlerin üzüntüsünü artırdığını söyledi ve hem Söylemez için hem de Tüm Türkiye’nin hassasiyet taşıdığı Filistin konusuna ilişkin olarak Gazze’de katledilenler için başsağlığı diledi.

KASADOLU: VAHŞET OLARAK NİTELENDİRİYORUM

Mavi Marmara konusuna ilişkin eski beyanatlarını da hatırlatan Musevi İşadamı Doğan Kasadolu ben bu saldırıyı Vahşet olarak nitelendiriyorum. İsrail’in tamamen sivil, hiçbir silahlı gücü olmayan bir yardım gemisini durdurmak için askeri operasyona ihtiyacı olmadığını vurgulayan Kasadolu “Bu dünyanın gözünün önünde işlenmiş bir vahşettir. Bir kere İsrail askerleri kendilerini böyle bir duruma soktuğu için kendi ülkelerinden, Genelkurmaylarından davacı olmalıdır. Ben bu vesileyle Mavi Marmara gemimizdeki 10. Şehidimiz için taziyelerimi ve üzüntülerimi sunuyorum” dedi.

GAZZE’DE YAŞANANLAR İNSANLIĞI UTANDIRIYOR

Gazze’de yeniden başlayan İsrail katliamına ilişkin de görüş bildiren Doğan Kasadolu “Gazze’li bir kadının sözlerini okudum. 7 savaş gördüm diyor. Bu kadının suçu ne? Bir toprak parçasında doğmuş olmak mı bunların kaderi? Burada doğsaydı klimalı odalarda yaşayacaktı. Bu insana reva mıdır? Bugün Gazze’de, ortadoğuda yaşananlar, yaşatılanlar insanlık adına üzüntü ve hatta utanç verici” şeklinde konuştu.

YILDIRIM: BU DUYARLILIĞIN ARTMASI GEREKİYOR

Kasadolu’nun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti bildiren İHH Başkanı Bülent Yıldırım “Ben öncelikle hem ziyaretiniz hem de taziyeleriniz teşekkür ediyorum. Bizim bir hedefimiz var. O da insanlığın şerefini korumak. Bugün Gazze’de değil de Tel Aviv’de Yahudi çocuklar öldürülüyor olsaydı da biz Mavi Marmara’yı kaldırırdık. Mavi Marmara bir vicdan göstergesi, insanlık onurunu taşıyan bir ortak semboldü. Mavi Marmara’da Museviler de vardı. Ateistler de vardı. Bugün bizleri antisemitlikle suçluyorlar. Bizim İsrail’de yaşayan Musevilerle bir problemimiz yok. Ama bu Siyonizm dünyanın başının belası. Bugün Gazze’deki insanlık suçunu Siyonizm işliyor ve diğer Yahudileri de bu katliamın gölgesine esir ediyorlar. Onun için bu iş tehlikeli bir noktaya gidiyor diye uyarılarda bulunduk. Dolayısıyla bizi düşmanlık aşılamakla suçlayanlar ileriyi göremiyorlar” dedi.

TÜRKİYE’DEKİ YAHUDİLER TAVIR KOYMALI

Yıldırım şöyle devam etti: “Türkiye’deki Yahudilerin İsrail üzerinde büyük bir etkisi var. Size yeniden bu riski almış elinizi taşın altına koymuş olduğunuz için teşekkür ediyorum. Ve bu vesileyle Türkiye’deki işadamı, vatandaş, esnaf, sanatçı.. Tüm Yahudilerin bu Siyonist katliamlara karşı durması, hiçbir şey yapamazsa bile bir açıklama ile buna karşı olduğunu bildirmesi gerekiyor.”

KASADOLU’DAN GAZZELİ YETİME YARDIM

Ziyaret sonunda taraflar memnuniyetlerini dile getirirken Musevi İşadamı Doğan Kasadolu Gazzeli bir yetimin 18 yaşına kadar bakım ve eğitim masraflarını üstleneceğini söyleyerek bağışta bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir