İsrail El-Al Hava Yolları Türkiye Genel Müdürü Moşe Kohen’in MOSSAD tarafından öldürüldüğü iddiasını 4 yıldır inceleyen savcılık bir delil elde edemedi. Olayla ilgili takipsizlik kararı verildi

İstanbul Sarıyer Belgrad Ormanları Neşetsuyu mevkisinde 16 Aralık 2010 günü aracının içinde ölü bulunan İsrail El-Al Hava Yolları Türkiye Genel Müdürü Moşe Kohen’le ilgili soruşturma yürüten savcılık takipsizlik kararı verdi. Soruşturma kapsamında ifade veren işadamı Doğan Kasadolu’nun, Moşe Kohen’in kardeşi Yusuf Kohen’in kendisine önce cinayetin üstüne gitmek istediğini söylediğini, ancak daha sonra tehdit aldığını belirterek bundan vazgeçtiğini anlattı. Bir tanık ise Yusuf Kohen’in, “abisinin MOSSAD tarafından öldürülmüş olabileceğine” dair sözleri bulunduğunu anlattı. Ancak Kasadolu’nun ve diğer tanığın iddialarını reddeden Yusuf Kohen kendisine tehdit veya telkinde bulunulmadığını belirterek, sadece kardeşinin cebinden çıktığı iddia edilen mektubun kırışmamış olması, olay yerindeki kamera görüntülerinin silinmesi ve bir aracın selektör yapmasının kendisinde kuşku oluşturduğunu söyledi. Moşe Kohen’in MAYA Center’da ofisi bulunan bir tefeci ile alacak verecek meselesi olduğu iddialarını da araştıran savcılık, sözü geçen kişinin maktulü hiç tanımadığını belirledi. Takipsizlik kararında Moşe Kohen’in ölümünde herhangi bir örgüt bağlantısı olmadığı, alacak verecek meselesi nedeniyle öldürüldüğü iddiasıyla ilgili delil elde edilemediği ve maktulün aracında silahıyla intihar ettiği sonucuna ulaşıldığı belirtildi.

‘İNTİHAR’DA ŞÜPHELİ NOKTALAR
Kohen’in intihar mektubunda iki ay arayla atılmış iki farklı tarih bulunuyordu. Mektubun katlanmamış olması da şüphe çekti.
Ailesi savcılığa Kohen’in yanında sürekli olarak bir not defteri taşıdığını söyledi. Arkadaşları da “Not defteri yanındaydı” dedi. Ancak not defteri bulunamadı.
Belgrad Ormanları girişindeki kamera kayıtlarının 16 Aralık saat 09.14 ile 17 Aralık saat 00.36 arasında silindiği saptandı.
Güvenlik görevlisinin, Kohen’in ormana girerken kendisine gösterdiğini söylediği abonman kartı bulunamadı.
Önce olayı görmediğini öne süren bir tanık ikinci ifadesinde araçtan şüphelenip selektör yaptığını ve sürücünün yanında birinin oturduğundan kuşkulandığını söyledi.

Nazif Karaman – Sabah

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir