HÜR HABER / HABER MERKEZİ
M. FATİH GEDİMAN

Alarko Holding eski yöneticisi Musevi İşadamı Doğan Kasadolu ‘Mısır’daki idamlar bir katliamdır. Müslümanın müslümana kırdırılmasıdır’ dedi. Daha önce de Gazze, Üzeyir Garih ve faili meçhullerle ilgili yaptığı vicdani çıkışlarla bilinen Kasadolu idamlarla ilgili konuşurken derhal durdurulması gerektiğini ve dünya kamuoyunun bu konuda etkin rol oynaması gerektiğini söyledi

BU BİR MÜSLÜMAN KATLİAMIDIR

Mısırda önce 529 daha sonra 600’den fazla kişi için idam cezası verildi. Türkiye kararlar karşısında en sert tepkiyi gösteren ülke oldu. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Bu bir vahşettir. 683 bin değil de 1 idam olsaydı yine yanlış ve insanlık dışı olurdu. Bu idamlar ileride yaşanabilecek bir iktidar değişikliğinde karşı tarafa da bunun on katı yüz katı idam cezaları verme imkânı verir. Böyle bir ihtimal ise Müslüman’ın Müslüman’a kıyması demektir. Bir Müslüman katliamıdır. Jenosit bir vahşettir. Başka türlü yorumlanamaz.

Mısır’daki siyasi otorite bu kararları acilen durdurmalıdır. Ortada eğer bir suç varsa ıslah edici cezalar gereklidir. Ceza, ıslah etmek için verilir. Fakat bu insanlar can verecekler. Can aldığında herhangi bir hatalı karardan nasıl döneceksin?

BİR YERDE SOYKIRIMDIR

Eğer idam cezalar gerçekleşirse bu bir katliam diyorsunuz…

Bu bir soykırımdır. Müslümanı Müslümana öldürtüyorsun bir de uzaktan izliyorsun.

HUKUKA AYKIRILIĞININ TARTIŞILACAK BİR TARAFI YOK

Verilen bu kararların duruşmaları da çok tartışma yaratmıştı. 529 kişi için 20 dakikada 600 kişi için ise 15 dakikada karar verilmişti. Bunu nasıl yorumlarsınız?

Bu kararlar verilirken hukuka aykırı bir yargılama yapıldığı zaten sabit. Siz 10 dakikalık, 20 dakikalık bir duruşmada bu insanlara ne kadar savunma hakkı verdiniz ki? Kararlar şunu gösteriyor: öldürmeyi zaten kafalarına koymuşlar. Yargılamalarının hukuka aykırılığının tartışılacak bir tarafı yok.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir