Son paket de açılıyor. İktidar gazetesi Sabah, “İşte Sessiz Devrim Paketi” başlığını koyduğu manşet haberinde; paketten salı günü çıkacakları sıraladı:
Suçsuz (!) PKK’lı eve dönecek.
Özel Kürtçe eğitim serbest olacak.
Kürtçe yer adları geri verilecek.
Dükkana Kürtçe tabela asılabilecek.
Kürt vatandaşa devlet kurumları ana dilde hizmet sunacaklar. Meclis’e türbanlı milletvekili girebilecek. Baraj altında kalan partilere de Hazine yardımı yapılacak. Alevi vatandaşlar için “cemevleri inanç merkezi” ilan edilecek.
Ne kadar güzel!
Ötekileştirme bitiyor.
Artık TBMM salonunda “türbanlı milletvekilimiz de olacağı” için dini siyasete alet eden dinciler, teşekkür ederler. Ve sonra da başta Abdullah Öcalan olmak üzere BDP’liler, KCK’lılar, Kandil’deki PKK’lılar, “Devletimiz TC, son devrim paketini de sessizce açarak bizi ötekileştirilen vatandaşlar olmaktan kurtardı” diye bir teşekkür ilanı yayınlarlar.
Paket açılsın.
İlanlar gelecektir!

* * *

Musevi Yahudi dinine mensup bir Türk vatandaşı olanDoğan Kasadoğlu, “Türk Devleti, biz Yahudileri öteki gibi görmüyor” diyen bir teşekkür ilanı vermek üzere yola çıktı.
Elinde valilik belgesi.
Belgede valinin imzası.
Belgede şunlar yazıyor:
Patlayıcı yüklü kamyonetlerle 2003 yılı Kasım ayında İstanbul’da Osmanbey ve Şişhane’de iki Musevi sinagoguna (Neve Şalom ve Beth İsrail) terör eylemi yapıldı. 24 vatandaşımız can verdi. Bunun üzerine İstanbul İl Özel İdaresi Bütçesi’nden:
80 bin 955 TL.
40 bin 397 TL.
(28 Ocak 2004’te)
620 bin 750 TL.
(11 Temmuz 2011’de)
Toplamı 744 bin 102 TL Beyoğlu Musevi Hahamhanesi Vakfı ile Neve Şalom Musevi Sinagogu Vakfı’na verildi. Bu iki vakıf, 744 bin 102 TL’yi Musevi Türk vatandaşlarını “teröre karşı önlemler almak için” harcayacaklardı.
İşte teşekkür ilanı bunun için verilecekti. Yahudi Türk vatandaşı Doğan Kasadoğlu, İstanbul Valiliği’nden aldığı ve “Yahudilerin Türkiye Cumhuriyeti’nde ötekileştirilmediğinin” en somut göstergesi olan bu belgeyle kendi din adamlarına başvurdu. Musevi Cemaati Türkiye Hahambaşı İshak Haleva‘ya Ortaköy Havrası Hahamı Nafi Haleva‘ya “İstanbul İl Özel İdaresi bütçesinden verilen 744 bin 102 TL nerelere harcandı, bilginiz var mı, ben devlete teşekkür ilanı vereceğim” diye sordu.
İki haham da şaşırdı.
Paradan haberimiz yok.
Nereye gitti bu para?
Nerelere harcandı?
Cebe atılmış olmasın…(!)
Musevi vatandaş Doğan Kasadoğlu, iki Yahudi Vakfı’nı denetlemekle görevli Ankara’daki Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne başvurdu; “744 bin 102 TL ne şekilde nerelerde kullanıldı, sarf belgelerini, bu fondan yapılan harcamaların denetim raporlarını tarafıma gönderin” isteğinde bulundu.
Cevap bekliyor.

* * *

Salı günü de “Kürt vatandaşlarımızın ötekileştirilmesine son verecek sessiz devirim paketi” açıklanıyor. Bakalım Abdullah Öcalan, BDP, PKK, KCK, “Türkiye Cumhuriyeti’ne bu paketten ötürü teşekkür ederiz” diyecekler mi?
Yoksa aynısı mı oluyor.
Paralar veriliyor.
Yahudi vatandaşın haberi yok.
Paketler açılıyor.
Kürt vatandaş habersiz.
Habersiz olduğu için duyarsız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir