Ergenekon soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan Tuncay Güney’in Yahudi ve haham olduğu yönündeki iddialar yalanlandı.

İşadamı Doğan Kasadolu Türkiye Hahambaşılığı’na başvurarak Güney’in Yahudi ya da haham olduğuna yönelik bir kayıt olup olmadığını sordu.

‘YAHUDİ DOĞULUR’
Hahambaşılıktan verilen cevabi yazıda, “Tuncay Güney (ya da Daniel Güney) isimli şahsın Yahudi-Musevi dini mensubu olarak hahambaşılık kayıtlarında adına rastlanmamıştır. Kanada’da (Toronto) haham olduğunu belirtmekte olduğunuz bu şahsın Haham olarak kayıtlarımızda bir kaydı bulunmamaktadır” denildi. Kasadolu, “Hahambaşılığın bu cevabı ile Güney’in Yahudi ve haham olmadığı ortaya çıkmıştır. Eğer Güney, Yahudi dinine geçmek için dünyanın herhangi bir yerinden müracaat etmiş olsaydı o zaman ilgili hahambaşılık Güney’in kimliğini Türkiye Hahambaşılığı’ndan talep eder ona göre işlem yapardı. Tuncay Güney bir Türk. Bütün bunlar Güney’in Yahudi ve haham olduğunun tamamen bir yalan olduğunu ortaya koyuyor. Kaldı ki bir Yahudi olarak söylüyorum, sonradan Yahudi olunması çok istisnai bir durumdur. Yahudi olunmaz doğulur” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir