Ermeni Soykırımı’nı tanıma çağrısı yapan İsrail Cumhurbaşkanı’na Musevi iş adamı Doğan Kasadolu’dan tepki geldi.

İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin, geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaparak “1915’te Ermeni Soykırımı yaşandığını” söylemişti. Bu sözleriyle birçok kesimin eleştirisini alan İsrail Cumhurbaşkanı’na bir tepki de Musevi iş adamı Doğan Kasadolu’dan geldi. Kasadolu, Ermeni Soykırımı’nı kabul etmezken, böyle bir açıklamanın Gazze’yi yerle bir eden İsrail yöneticilerinden gelmiş olmasını “skandal” olarak değerlendirdi.

İşte Kasadolu’nun Hür Haber’e yaptığı o açıklamalar:

“BU BİR POLİTİK GİRİŞİMDİR”

İsrail Cumhurbaşkanı kalkmış “Ermeni Soykırımını tanımamız gerekir” diyor. Öncelikle ben şunu savunuyorum. Türkler hiçbir şekilde Ermenilere soykırım uygulamamışlardır. Bu alınan soykırım kararlarının tamamı politiktir. Çünkü soykırım bir etnik unsuru, ortak değerleri taşıyan bir yapıyı kökten, topyekün ortadan kaldırma eylemidir. Fakat biz bugün Ermeni vatandaşlarımızla bir arada halen yaşıyoruz. O dönemde yaşanan şey Ermeni soyunu ortadan kaldırmak için yapılmış bir teşebbüs değil Ermenilerin ağırlıkta olduğu bir güruhun vatanımızı arkadan vurmasıyla alınmış bir dağıtma kararıdır.

“ASIL SOYKIRIM NEDİR?”

Asıl soykırım nedir buna gelelim. Kim yapmış soykırımı Almanlar yapmış. Kime? Yahudilere ve daha birçok etnik gruba karşı. Peki nedir bu? Planlı ve etkili bir biçimde dünyadan silme eylemi. Dolayısıyla kimse Türkler Ermeni soyunu ortadan kaldırdı gib iftiraları atma hakkına sahip değildir. Kaldı ki hele hele bunu İsrail Cumhurbaşkanının söylemesi başlı başına bir skandaldır. Artı bu isim kendi milletine de ihanet içindedir. Çünkü Yahudiler bir tek soykırımı kabul ederler “o da bize yapılan soykırımdır” derler. Bir notkada da doğrudur. Çoluk çocuk demeden katledilmişlerdir. Yakılmışlardır.

“ECEVİT’E FİLİSTİN İÇİN ÖZÜR DİLETMİŞLERDİ”

Bir Cumhurbaşkanının bu şekilde bir açıklama yapması utanç verici ve siyasi bir uygulamadır. Artı sen bazı iddiaları gündeme getirerek “Türkler Ermeni soykırımı” yaptı derken Türkiye’nin Gazze’ye dikkat çekmesine “soykırım var” demesine tepki gösteriyorsun. Hem de tüm dünyanın gözleriyle gördüğü bir gerçeğe… Filistin’de yaşananlara “Soykırım” dediği için Rahmetli Ecevit’e özür dilettirdikleri günleri unutmadık.

Kaynak: Hür Haber

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir