Yahudi İşadamı Doğan Kasadolu Hasan Karakaya’nın ardından yakışıksız ifadelerle saldırıya geçenlere karşı sert açıklamalarda bulundu. İşte Kasadolu’nun Hür Haber’e yaptığı değerlendirme

Musevi İşadamı Doğan Kasadolu Yeni Akit Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü ve baş yazarı Hasan Karakaya’nın vefatının ardından yaşanan seviyesiz tartışmalara ve medyada bir kısım yazaların yaklaşımını eleştirdi. Ölümünün ardından Karakaya’yı Yahudi düşmanı, küfürbaz olmakla suçlayanlardan daha ahlak dışı iddialarda bulunacak kadar çirkinleşen yaklaşımlara kendisini yakinen tanıyan bir Yahudi olarak karşı çıkan Kasadolu “İşte bizler buradayız. İftira atacak olanlar bir de bizim yüzümüze bunları söylesinler. Kimse ne sayın Karakaya’nın arkasından atıp tutmaya ne de bu ülkedeki kardeşlik ortamını bozmaya kendinde had görmemeli” dedi.

KARAKAYA’NIN İŞİ DE GÜCÜ DE GAZETESİYDİ

İşte Kasadolu’nun Hasan Karakaya ile ilgili sözleri: “Sayın Hasan Karakaya ile tanışıklığımız çok eskilere dayanmaktadır. Kendisini sivri dili nedeniyle eleştirdiklerini iddia edenler bugün ölümünün ardından ağızlarından çıkanlara hiç bakıyor mu acaba? Bunlar kasıtlı çıkışlardır ve konu ne sayın Karakaya ne de bir başkasıdır. Burada amaç toplumun uzlaşmış, örtüşmüş farklı unsurlarının bu birliğini dinamitlemektir. İşte bizler buradayız. Aynı iftiraları bizim yüzümüze bakarak söylesinler de görelim.”

SÖZDE ONU ELEŞTİRİYORLAR AMA…

Uzaktan baktığımızda Karakaya’yı ‘sert yazılar yazıyordu. Gazetecilik bu değil’ diye eleştirenler ölümü ile kollarını sıvamış akla hayale gelmedik itham ve iftiralarda bulunuyorlar. Kendisine gazeteci diyenlerin içerisinde Sayın Karakaya’yla ilgili olmadık iddialarda bulunanlar dahi oldu. Ben size bir anımı anlatayım. Yıllardır zaman zaman Akit’e demeçler veririm. Ve hiçbir sözüm cımbızlanmadan yayınlanır. Sayın Karakaya ile bir keresinde yine bir konu üzerine istişare etmek üzere buluşacaktık. Kendisine nerede buluşabileceğimizi konuşurken “Ben siyasilerin programı dışında evden gazeteye, gazeteden eve geçerim. Gazetede buluşalım” demişti. Kendisi işine bu kadar bağlı bir insandı. Zaten 20 yıldır her gün tam sayfa yazı yazabilmek için de böylesi işkolik olmak gerekiyor. Onun için bu türden iddialar ancak iddia sahiplerinin seviyesini gösterir.

YAHUDİ DÜŞMANLIĞI İDDİASI

Sayın Karakaya’ya Yahudi düşmanı diyenler için de şunu söyleyebilirim. Benim varlığım ve sayın Karakaya ile görüşmelerim, birlikte çıktığımız TV yayınları ve Akit Gazetesindeki demeçlerim bunun en somut cevabıdır. Hatta birkaç kez Yahudilerle ilgili manşetlerine ilişkin Siyonist İsrail yönetimi ile Türkiye’deki Yahudileri bir tutmadıklarını ve bu yöndeki ifadelerinin yanlış anlaşılmasından dolayı üzgün olduklarını bizzat canlı yayında ifade etmiştir. Akit Gazetesi de kalben ve katıldığım cenaze töreni sonrasındaki teşekkür ilanında da adımı zikrederek bizleri onore etti. Bizler yüreğinde insan sevgisi olan kişiler olarak bu milletin birlik beraberliğini bozmaya yönelik çirkinliklere asla pirim vermeyeceğiz.

Haber kaynağı Hür Haber

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir