Yahudi asıllı işadamı Doğan Kasadolu, 28 Şubat darbesinin temelinin 1997’de değil, 1994’te atıldığını söyledi. 3 bankanın batması bahane edilerek dönemin Başbakanı Çiller’in imzası ve Cumhurbaşkanı Demirel’in onayıyla bankalara yüzde yüz mevduat güvencesi sağlayan kararnamenin yürürlüğe girdiğini belirten Kasadolu, bu şekilde 28 Şubat sürecinde 22 bankanın hortumlanmasının zemininin hazırlandığını söyledi.

EROL METİN / ANKARA – Akit’e konuşan Yahudi asıllı işadamı Doğan Kasadolu, 28 Şubat darbesinin temelinin 1997’de değil, 1994’te atıldığını söyledi. 3 bankanın batması bahane edilerek, dönemin Başbakanı Tansu Çiller’in imzası ve Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in onayıyla bankalara yüzde yüz mevduat güvencesi sağlayan kararnamenin yürürlüğe girdiğini belirten Kasadolu, bu şekilde 28 Şubat sürecinde 22 bankanın hortumlanmasının zemininin hazırlandığını vurguladı. Kasadolu, “Hiçbir ülkede böyle bir kepazelik yoktur. Mevduatta yüzde yüz devlet garantisi hiçbir yerde yoktur. 28 Şubat’ın temeli bu kararnameyle atılmıştır. 22 tane banka battı. Eğer sen yüzde yüz güvence vermeseydin hiçbir bankacı bu tip kredilerle bankaları batırmazdı. Demirel ile Çiller’in bu devlete ve millete ihaneti, bu kanunu çıkarmaktadır. Demirel ve Çiller bu milleti, bu vatanı arkadan vurmuştur. Diyor ki; ben sana güvence veriyorum, al paraları çal” dedi.

“KİMİN TALİMATIYLA ÇIKARDILAR”

28 Şubat’ın asıl mağdurunun kendisi olduğunu savunan Çiller’in ülkeyi zarara uğratan düzenlemenin hesabını vermeden mağdur koltuğuna oturamayacağının altını çizen Kasadolu, Demirel’e de ağır ithamlarda bulunarak, “Dünyada eşi, emsali olmayan bu kanunu kimin talimatıyla çıkardılar? Türkiye Cumhuriyeti hükümetine kim talimat verdi de bu kanunu çıkardınız? Hangi ekonomik gerekçeyle çıkardınız? Bütün bu 28 Şubat’ın temeli Demirel’dir. O kanunu çıkaran Demirel’dir. Batık bankaların kaynağını bu oluşturuyor” diye konuştu.

“İRTİCAYI KILIF OLARAK KULLANDILAR”

Askerin hortumcular tarafından kullanıldığını belirten Doğan Kasadolu, şöyle devam etti: “Yahu kardeşim dini bütün insanları hiçbir delil olmadan neden içeri tıkıyorsun? Sen niye bu kızın başını açtırıyorsun? İşte milleti oyalıyorlar, kavga var orada… İrticayı kılıf olarak kullandılar. IMF’yle ortak yaptılar bu işi. Bülent Orakoğlu çıkmış, ‘MOSSAD var’ diyor. Yahu MOSSAD leblebi-çekirdek bunun yanında. MOSSAD’a bir cep harçlığı vermişlerdir! Bu partiyi IMF götürdü. Sonra Derviş geldi bilmem ne. Koordineli bir şekilde bu para pompalandı. 200 milyar dolar bu devlet bütçesi, bu paralar nerede? Bu başörtüsü olayı kamuflajdır. Dini bütün arkadaşları haksız bir şekilde mahkûm ettiler. Bu çalınan paraları örtbas meselesidir. Bunların yatacak yeri yok. Süleyman Demirel sanıktır, Tansu Çiller sanıktır. Hiç boşuna uğraşmasınlar. Hanımefendi çıkmış ‘ben mağdurum’ diyor. İfade vermeye de gelmiyor.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir