Yahudi işadamı Doğan Kasadolu, Papa’nın soykırım ifadeleri ve ardından AP’nin onayladığı ermeni tasarısını değerlendirdi.

HÜR HABER / HABER MERKEZİ
PINAR HİLAL BALTA
@pinarhilalb

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francesco’nun, 1915 olaylarında ölenleri anmak için Vatikan’da düzenlediği ayinde 20’nci yüzyılın ilk soykırım kurbanlarının Ermeni toplumu olduğunu söylemiş, ardından Avrupa Parlamentosu 8 maddeden oluşan Ermeni tasarısını oylayarak “soykırımı” kabul etti.

Papa’nın açıklamaları ve AP’nin bu kararı, Avrupa ülkeleri ve ABD’den ciddi destek görürken başta Türkiye ve Azerbaycan olmak üzere Türk dünyasından ciddi tepki aldı.

Papa’nın soykırım ifadesini, AP’nin oyladığı tasarıyı ve Türkiye’de genel seçimlere aylar var iken alevlenen “sözde Ermeni soykırımını” Yahudi işadamı Doğan Kasadolu ile konuştuk.

İşte Kasadolu’nun açıklamaları:

“TAMAMEN SİYASİDİR”

Tamamen siyasi ve gerçeklerle asla bağdaşmayan bir karar. Soykırımın lugat anlamı o soyu ortadan kaldırma eylemidir. Türk milleti asla böyle bir girişimde bulunmamıştır.

“TÜRK MİLLETİ DE EVLATLARINI YİTİRMİŞTİR. ÖYLEYSE BİZ DE SOYKIRIMA UĞRADIK!”

1915’te Türk Milleti 2 milyon evladını yitirmiştir. 2 milyon evladı katledilmiştir. Milyonlarca şehit vermiştir. Balkanlar’da, Yemen’de ve daha bir çok yerde en az 2 milyon insanını kaybetmiştir. Yani öyleyse Türk Milletine de soykırım uygulandı denebilir. Öyleyse Türkiye’den de özür dilesinler. Bu nereye varacak?

“SOYKIRIM YAHUDİLERE UYGULANMIŞTIR”

Soykırım bir milleti ortadan kaldırma eylemidir. Bu sadece II. Dünya Savaşı’nda sistematik bir şekilde Yahudilere uygulanmıştır. Şimdi Romen denilen Çingene vatandaşlara yapılmıştır ve aynı şekilde 3 milyon Polonyalı fırınlarda yakılmıştır. Şimdi bu olgu mukayese götürmeyen bir olaydır.

“SOYKIRIM DEĞİL TEHCİR”

Ermenilere uygulanan soykırım değildir. O günün şartlarında tehcir edilmiştir. Papa hazretlerinin ifadeleri, AB ve diğer ülkelerin kararları, tutumları tamamen Türk Milletini aşağılamaya yöneliktir.

“TASASI VATİKAN’A MI DÜŞTÜ?”

Vatikan’a mı düşmüş bunun tasası. Bu açıklamalar niye bu güne yapılmadı da bugün yapılıyor? Çünkü seçim arifesindeyiz. Türkiye karışsın, kamuoyu baskı kursun istiyorlar.

“ERMENİLERİN KÜÇÜK ÇOCUKLARINI SAHİPLENİP ONLARI BÜYÜTTÜK. BUNUN NERESİ SOYKIRIM!?”

Ben bir Yahudi işadamı olarak bunu protesto ediyorum ve bunu bir hakaret olarak kabul ediyorum. Asla taviz verilmemelidir. Olayları tarihe bırakalım görüşlerine de katılmıyorum. Türk Milleti böyle bir şey yapmamıştır. Bugün Bekir Coşkun da yazısında anneannesinin Ermeni olduğunu söylüyor. Neden Ermeni? Çünkü o tecir döneminde Müslüman aileler, Ermeni komşularının küçük çocuklarını yollarda helak olmasın diye almış ve evlerinde büyütmüştü. Hani soykırım!?

“TEK BİR ALMAN BİR YAHUDİ ÇOCUĞU SAHİPLENMİŞ MİYDİ? HAYIR!”

Bir tek Alman aile bir tek Yahudi’ye bakmış mıydı? Almanya’daki Yahudi soykırımı sırasında binlerce Yahudiyi de Türk diplomatlar kurtardı. Şimdi bu millete gelip de “soykırım yaptınız” demek..! Bizim kesinlikle hak etmediğimiz bir şey.

“MİLLETİMİZ TEREDDÜTSÜZ AYAKTA DURMALIDIR”

Bu konuda milletimizin tereddütsüz ayakta duracağı ve hiç kimseye de taviz vermeyeceği inancındayım.

Hürhaber imzalı haberler kaynak gösterilse dahi aktif link verilmeden kullanılamaz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir