HÜR HABER / HABER MERKEZİ
M. FATİH GEDİMAN

Geçtiğimiz ay İsrail’in saldırıları sonrasında yetim kalan iki Gazze’li çocuğun bakım masraflarını üstlenen Musevi işadamı Doğan Kasadolu bu kez Müslümanların iki büyük bayramından birisi olan Kurban Bayramı için harekete geçti. Yardımsever işadamı Kurban Bayramı’nın anlam ve mesajının evrensel bir değer ihtiva ettiğini belirterek Uluslar arası yardım kuruluşu İnsani Yardım Vakfı (İHH)’ya 2 farklı ülke için kurban bağışlarında bulundu.

İKİ ÜLKEYE KURBAN BAĞIŞI

Zenginle fakir arasındaki ayrımı yok etme hedefini, eşitliği benimsetme düsturunu topluma aşılaması bakımından Müslümanların Kurban Bayramını fevkalade önemsiyorum” diyen Kasadolu İHH’ya kurban bağışında bulundu. Kendisine söz konusu yardımı hangi ülkelere göndermek istediği sorulan Kasadolu, “Bir tanesini insanlığın barışı için önemsediğim bir konu olmasından dolayı Filistin’e göndermek istiyorum. Diğerini ise Dünya üzerine en uygun, en çok ihtiyacı olan yer neresi olursa oraya gönderin” demesi dikkat çekti.

“YARDIM, İNSANLIK DUYGUSUNA DÖNÜŞMELİ”

Yardımseverliğin, yoksulu hatırlamanın sadece bayram ya da özel günlerle sınırlı kalmaması gerektiğinin altını çizen İşadamı Doğan Kasadolu “Böylesi günler birer başlangıç olarak çok değerlidir. Ama yardımın ve ortak paydamız olan ‘İnsanlık’ noktasında buluşmak için bu duyguların tüm yaşamımıza yansıması gerekiyor. Ben bu vesileyle tüm Müslüman aleminin bayramını şimdiden tebrik ediyorum. Yıllardır barış içerisinde yaşadığımız Türkiyemiz gibi tüm Ortadoğu halklarında huzur, ferah ve barışın hakim olmasını diliyorum. Tüm dünyada insanlığa zengin-fakir arasında köprü olma anlamında ayrım gözetmeksizin hizmet veren İHH kuruluşuna da bu vesileyle şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Kaynak: Hürhaber

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir