Mavi Marmara davasında yargılanan dönemin İsrail Genelkurmay Başkanı Gabi Ashkenazi MAVİ MARMARA’da işlediği cinayetlerin 10. yılında Dışişleri Bakanı olarak atandı. Doğan Kasadolu Israil’in bu kararını kınadı ve ekledi: “Ceza alıp hapiste olması gereken eli kanlı bir ismin bakan olarak atanmasını prostesto ediyorum”

SEMBOLIZM KOKAN SKANDAL ATAMA

İsrail’de Binyamin Netanyahu ile Benny Gantz’ın anlaşmasıyla aylar sonra kurulabilen koalisyon hükümeti göreve başladı. Koalisyonun ortağı Mavi-Beyaz ittifakının iki numaralı ismi olan Gabi Ashkenazi kabineye dışişleri bakanı olarak girdi.

Dünya Ashkenazi’yi barış için Gazze’ye giden vatandaşlarımızı savunmasız halde iken uluslararası sularda ateş açarak şehid etmesi ile biliniyor. Skandal atamanın Mavi Marmara katliamının 10. Yılında yapılması sembolizm kokan bir meydan okuma olarak değerlendirildi.

KASADOLU: PROTESTO EDİYORUM

Iş adamı ve sosyal araştırmacı Doğan Kasadolu bu skandal atamaya tüm dünyanın ve özellikle başta Israil vatandaşlarının karşı çıkması gerektiğini belirtirken “Ceza alması ve hapiste olmasıngereken İsrail’in yeni dış işleri bakanı olan Mavi Marmara cinayetlerinin baş failini protesto ediyorum” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir