28 Şubat davasında cuntacıların yanında saf tutan dönemin Başbakanı Mesut Yılmaz’ın ipliğini pazara çıkaran Akit’in haberleri yargıya taşındı. 28 Şubat sürecinde Müslümanların haksızlığa uğradığını ifade eden İşadamı Doğan Kasadolu, Mesut Yılmaz ve işbirlikçileri hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Kasadolu, BÇG’nin(Batı Çalışma Gurubu’nun) sivil ayağını oluşturan ‘Uygulamayı Takip Koordinasyon Kurulu’nun Anayasal Düzene Karşı suç işlediği gerekçesiyle Anasol-D Hükümeti Mesut Yılmaz ve işbirlikçileri hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusunda; Mesut Yılmaz ve işbirlikçilerinin, “Anayasal haklarını ihlali”, “Görevi kötüye kullanma” gerekçesiyle cezalandırılmaları istendi.

MİLLETİN SIRTINA YÜZ MİLYARLARCA DOLAR BATAK PARA

Doğan Kasadolu, 25 ve 26 Nisan 2016 tarihli Akit gazetesinde yer alan Mesut Yılmaz hakkındaki haberleri hatırlatarak, “Akit gazetesinde yer alan iddialar açıkça Mesut Yılmaz’ın Başbakanlığı döneminde Anayasayı ihlal niteliğindedir. Bu iddiaların Savcılığınızca incelenmesi gerektiği kanaatindeyim. Kaldı ki 28 Şubat döneminde “İrtica Geliyor” aldatma ve korkutmacasıyla Milletin sırtına binen yüz milyarlarca dolar batak para söz konusudur” dedi.

“PEK ÇOK MÜSLÜMAN HAKSIZLIĞA UĞRADI”

28 Şubat sürecindeki mağduriyetleri gündeme taşıyan Akit’in haberlerinden bahseden Kasadolu, “28 Şubat sürecinde bir tehlike olarak ileri sürülen irtica olayları işle bu soygun ve tahribatı kamufle etmek için kullanılmıştır. Bu dönemde pek çok Müslüman vatandaşımız birtakım tertiplerle haksız yere ceza evlerine konmuştur. Yıllar sonra günümüzde bu haksızlıkların bazıları tespit edilmiş ve bu haksızlıkların telafi edilmesi için devletimiz organları yasal işlemler yapılmaktadır” ifadelerini kullandı.

ANAYASAL HAKLARI İHLAL ETTİLER

Kasadolu savcılığa verdiği dilekçesinde şu ifadelere yer verdi: “BÇG’nin sivil ayağını oluşturan “Başbakan Mesut Yılmaz imzalı; 01/51/02853 sayılı, 2 sayfalık “gizli” ve “ivedi” damgalı belgede “Uygulamayı Takip Koordinasyon Kurulu” adı atlında; “Mütedeyyin kesimi hedef alan” hukuk ve yasaya aykırı teşkilat kurarak bu kesimin Anayasal haklarını ihlal ederek görevini kötüye kullanmak suretiyle Anayasal Düzene Karşı suçların işlenmiştir.”

İdeolojik kamuflajlarla zulüm yapıldığını vurgulayan Kasadolu’nun dilekçesinde, “Anayasanın çeşitli şekillerde ihlal edilerek 28 Şubat’ta ideolojik kamuflajlarla soygun yapıldığının birlikte araştırılması ve tespit edilmesi durumunda “bu konuda kendisine destek vererek birlikte suç işledikleri tespit edilecek yetkili ve görevli diğer sivil şahıslarla beraber” cezalandırılmaları için kamu davası açılması gerektiği” denildi.

MUHAMMED UZUN / VAKİT

gazet

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir