Azerbaycan ve Türkiye’nin ortak değeri olarak bilinen dünyaca tanınmış değerli ressamımız İbrahim Safi hakkında “Renkleri Konuşturan Adam” adıyla hem belgesel film hem de kitap yayınlandı.

Filoloji uzmanı Jala Jafarova ve İstanbul Azerbaycan Kültür evi Başkanı Hikmet Elp İstanbul’da yaşamış dünyaca ünlü ressam İbrahim Safi hakkındaki başarılı bir belgesel çalışması ortaya çıkardı.

 

Çalışmaya Doğan Kasadolu da destek vererek kritik isimlerle görüşme bağlantıların sağlanması konusunda uzman isimlere omuz verdi.

KASADOLU’YA TEŞEKKÜR

Eserin mimarları Jafarova ve Elp çalışmalarında desteğinden ötürü Doğan Kasadolu’ya da yer vererek teşekkürlerini iletti.

Kasadolu çalışma ve görüşmeler hakkında profilinde şu bilgileri verdi;

Filoloji uzmanı Jala Jafarova ve İstanbul Azerbaycan Kültür evi Başkanı Hikmet Elp’in İstanbul’da yaşamış dünyaca ünlü ressam İbrahim Safi hakkındaki belgesel çalışması için Safi ile yakın dostluğu ve koleksiyonu bulunan Josef H.Gerez ve M.Grosman ile görüşmelerine destek olduk.

Yayınladıkları “Rangları danıştıran adam” adlı eserde şahsıma nazik teşekkürlerini sunmuşlar. Ben de kendilerini tebrik ediyor çalışmalarında başarılar diliyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir