Yalnızca toprakların değil gönüllerin de fethi için çıkılan ve 1453 yılında gerçekleşen İstanbul’un fethi bugün kime ne anlatıyor? Dünya tarihinin görmediği biçimde, savaşın bittiği andan itibaren ötekileştirmeye, renk, dil, din ırk ayrımına göz yummaksızın “Herkesin huzur içinde yaşaması” talimatıyla yüzlerce yıl devam edecek bir kardeşlik ortamını temin eden Fatih Sultan Mehmet ve ordusunun dünyaya bir gönül fethi mirası olarak bıraktığı İstanbul’da, fethi ve onun özündeki ruhu bu topraklarda yeniden yeşerterek bir hoş sada ile aramızdan ayrılan Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı ne kadar anlıyoruz?

Doğan Kasadolu fethin yıl dönümünde kişisel twitter hesabından yaptığı açıklamada bugünkü fetih kutlamalarında ihmal edilen bir detaya dikkat çekti ve Erbakan’ın anısını hatırlattı. Kasadolu açıklamasında şunları söyledi:

“ERBAKAN İLE PEK ÇOK DEFA KUTLAMIŞTIK…”

“Gençliğimde büyük devlet adamımız rahmetli Erbakan’ın milletimizi, ümmetimizi seven Milli görüşçü gençleri ile bu güzel günü pek çok defa kutlamıştık… Ne mutlu… Ayasofya’nın önünde “Zincirler kırılacak #Ayasofya açılacak” şeklindeki yakarışlarımız halen kulaklarımızdan silinmemiştir. Ve bugün İstanbul’un fethinin yıl dönümü dolayısıyla Ayasofya’da Fetih süresi okunarak dualar edilecek. Tebrik ediyorum Türkiyem…Saygılarımla…”

 

KASADOLU’YA BU AÇIKLAMA SONRASINDA GELEN İMALI MESAJ!

Fetih ve Ayasofya konusundaki twiti sonrasında Rum patriği özel kaleminden Doğan Kasadolu’ya gelen imalı mesaj…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir