Uzun yıllardır sözde soykırım meseleleriyle boğuşturulan Türkiye’de kamuoyunda yeterince bilinmeyen ancak 1 asırdır devam eden “Pontus” tuzağına ilişkin arşiv niteliğinde bir çalışma.

Doğan Kasadolu konuyla ilgili çarpıcı bilgileri derleyerek bilgilendirme videosu paylaştı. Yaptığı açıklamada “1 asırlık proje” dediği  Pontus kurgusuna ilişkin “Karadenizli Rumlar tarafından kurulmak istenen bir devlet söz konusu… Osmanlı’nın hoşgörüsü içişlerinde serbest dışişlerinde Osmanlı’ya bağlı olma düzeni ulus devlet dönemiyle çökmüş ve bölgede bir perişanlık söz konusu olmuştur. Uğradıkları hüsran intikam duygularını tetiklemiştir ve mesele bu raddeye kadar gelmiştir” ifadelerini kullandı.

Kasadolu yapılması gereken çalışmalarla ilgili de bilgi verirken “Kurulacak komite ile yurtdışında yapılacak seyahat ve araştırma gibi harcamalar için bir bütçe oluşturulmalıdır. Talip olacağım böyle bir görev için yapılacak harcamaları kendi bütçemden karşılamayı da şimdiden açıklamak isterim” şeklinde konuştu

İşte Kasadolu’un medyada da geniş yer bulan açıklamalarının uzun versiyonu:

YALÇIN BAYER DE KÖŞESİNDE KASADOLU’DAN FAYDLANDIĞI PONTUS MESELESİNİ YAZDI.

İşte Bayer’in yazısından ilgili bölüm:

PONTUS VE MORA MESELELERİ

Bu yazının unsurları Doğan Kasadoğlu tarafından derlendi.

Bize “Bir Türk vatandaşı olarak bu konunun devletimiz tarafından hassasiyetle izlenmesini diliyorum” dedi. “Ayin için Trabzon’a gitmek isteyen Yunanistan Pontusluları Federasyonu Başkanı ülkeye alınmayıp sınırdışı edildi. Buradan başlayalım; Yunanistan’ın desteğindeki Yunan Pontusluları Federasyonu ile mücadele edilebilmesi için uyanık olunmasını istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda bir komite oluşturulmalıdır. Uluslararası platformlarda Yunanistan Devleti’nin de desteklediği Pontus’un ‘yalanları’ ile mücadele edilmesi için gerekli hukuki ve sosyal girişimler ve çalışmalarda bulunulmasının gerekli olduğunu düşünmemiz gerekiyor. İşbu komitenin 1821-1829 yılları arasında Yunan-Rumların isyanı döneminde Mora’da 40 bini aşkın Müslüman-Türk’ün Rumlar tarafından soykırıma tabi tutulup katledilmeleri olayını hiç unutmamamız gerektiğini hatırlatmak istiyorum. Bunlardan sağ kalabilenler de evlerinden ve yurtlarından sürülmüş, malları gasp edilmiştir. Mora’da yapılan soykırım ve gasp olayları nedeniyle Yunanistan’dan tazminat ve taşınmaz malları talep edebilmemiz için Dışişleri Bakanlığı’nın hemen çalışmalara başlaması gerekmektedir.

Kurulacak komite ile yurtdışında yapılacak seyahat ve araştırma gibi harcamalar için bir bütçe oluşturulmalıdır. Talip olacağım böyle bir görev için yapılacak harcamaları kendi bütçemden karşılamayı da şimdiden açıklamak isterim.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir