Türk Yahudi Toplumu’nda 25 Aralık 2022 Pazar tarihi bir günü yaşandı. Azınlık Vakıflarının kendi yönetim kurullarını seçmesine imkan veren yönetmelikte 9 yıldır beklenen değişiklik yapıldı ve bu hakkın yolu bir kez daha açıldı.

19’U MUSEVİ 167 VAKFA KENDİ YÖNETİMİNİ SEÇME İMKANI 

9 yıl sonunda 19’u Musevi olmak üzere azınlıklara ait toplamda 167 cemaat vakfının kendi yöneticilerini seçmelerine imkan tanıyacak Cemaat Vakıfları Yönetmeliği 18.06.2022 tarihli ve 31870 sayılı resmi gazetede yayınlanarak kanunlaştı. Yeni yönetmelikle birlikte Yahudi dinine mensup Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı 19 Musevi azınlık vakfı mensubu  25.12.2022 Pazar günü 13 muhtelif merkezde kurulan 14 sandıkta 14 vakıf için oylarını kullandı.

KASADOLU: ÇOK KIYMETLİ BİR ADIM

Konuyla ilgili takibini uzun yıllardır sürdüren İş insanı Doğan Kasadolu “Ben de oyumu Şişli Sinagogunda kullandım. Huzur içinde yapılan bu seçim devlet yetkililerimizin özenli tedbirleri sonucu hukuka ve adalete uygun gerçekleşmiş olması açısından oldukça ehemmiyetli diye düşünüyorum. Türkiye Yahudi Vakıfları 2022 Seçim Tertip Heyeti adına hareketle Av. Murat Ruben nezdinde seçim sandık kurullarında üstün çaba ve özveri ile görev yapan görev almış tüm dostlara teşekkürü  borç biliyorum. Bu vesileyle yapılan bu seçimlerin hayırlara vesile olmasını kalben diliyorum” dedi.