Pratisyen hekimlere verilen akıl ehliyeti verme yetkisi çok tartışıldı. Tarihler 10 mart 2014’ü gösterirken Sağlık Bakanlığı Aile hekimlerine vatandaşların akıl sağlığı raporu verme yetkisi verdi. Pratisyen hekime bu yetkinin verilebilirliğiyle ilgili tartışmalar alevlense de daha sonra üzeri örtülerek kanıksanması istendi.

AİLE HEKİMLERİNE DELİ RAPORU VERME YETKİSİ!

Bu tip raporların Aile hekimleri tarafından verilmeye başlanmasıyla konuyla ilgili bir uzmanlık gereği kalmazken uzman hekimlerin alanına giren bu ciddi durum basite indirgendi. Hukukçular da bu konuda çok sayıda istismara neden olabileceği nedeniyle tepki gösterdi.

Dönemin Sağlık Bakanlığı ise bu itirazlara karşılık olarak söz konusu raporların basit vakalarla ilgili verildiği ileri sürüldü.

KASADOLU İTİRAZ ETTİ, BAKANLIK ‘OLAĞAN’ DEDİ

Konuyla ilgili çalışma yapan Doğan Kasadolu Aile Hekimlerine bu yetkinin verilmesine itiraz etti ve Sağlık Bakanlığı da kendisine akıl sağlığına ilişkin aile hekimlerinin rapor vermesinin olağan bir durum olduğu cevabını verdi. 

İNSANLARIN VARLIKLARINA BİLE EL KONABİLİR

Kasadolu bu durumun keyfi tutuklamalardan bile tehlikeli bir durum olduğunu belirtti. Herhangi bir aile hekiminin vereceği raporla ilgili şahısların varlıklarına el konma durumu bile söz konusu olabilecek.

Kasadolu’nun gündeme getirdiği konu Hürriyet Gazetesi’nde Yalçın Bayer tarafından sık sık kaleme alındı ve dikkat çekildi;

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir