Doğan Kasadolu toplumsal olayları yakından irdelemeye ve arka planda yatan nedenleri kamuoyu ile paylaşmaya devam ederken son dönemde yaşanan sansasyonel gol sevinci konusunu da hem kişisel sosyal medya hesaplarında hem de medya önünde kamuoyunun dikkatine sundu.

AKİT TV’DE ÖNEMLİ AÇIKLAMA: BU TABLODA TÜRKİYE’DE KİMSE İSRAİL’E JEST YAPAMAZ

İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel, geçtiğimiz günlerde oynanan Trabzonspor maçında attığı gol sonrasında yaptığı sevinçle gündeme oturdu. Yahudi iş insanı Doğan Kasadolu, Akit TV’ye bu konu hakkında açıklamalarda bulundu.

Doğan Kasadolu, İsrailli futbolcunun yaptığı hareketleri kınayarak ”Biz Filistin halkından yanayız bir kere herkesin şunu kabul etmesi lazım Türkiye’de hiç kimse İsrail’e jest yapamaz. Biz Filistin’e jest yaparız” ifadelerini kullandı.

Söz konusu haberi AKİT TV sosyal medya hesabından böyle duyurdu:

Kasadolu ayrıca sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

Süper Lig’de dün oynanan maçta Antalyaspor için attığı golden sonra yeşil sahaya siyaset bulaştırarak Milli değerlerimizi hiçe sayan İsrailli futbolcu Jehezkel’i protesto ediyor kulübünün açıkladığı sözleşme feshi ile Adalet Bakanımızın soruşturma kararını yürekten destekliyorum.

ÜLKEMİZ DURUŞUNU BELLİ ETMİŞTİR

Öncelikle ülkemiz insanlık dışı savaşta Hamas’tan yana duruşunu belli etmiştir. Söz konusu sporcu ülkemizin bu duruşunu bilmesine rağmen karşı kampta yer almayı tercih etmiştir. Bu futbolcun dönemde daha önce Filistin için yapılan saygı duruşuna katılmak istememesine rağmen Antalyaspor’da ve ülkemizde dinsel ve ırkçı en ufak bir ayrımcılığa tabi tutulmamıştır. Buna rağmen milletimizin son derece hassas olduğu bu konuda “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik eden” bu şahsı nankörlükle suçluyorum.

KULÜP BAŞKANI: PLANLI BİR EYLEMDİ

Jehezkel, Trabzonspor maçında attığı golün ardından İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarını destekleyen bileğindeki yazıyı kameralara göstermişti. Antalyaspor Başkanı Boztepe konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Boztepe: “Maç sonrasında kendi medyamızdan yayınlanan bir görüntü, farkına varıldıktan sonra kaldırıldı. Konuyla alakalı aynı gün hemen oyuncumuzun savunması istendi, savunmasını da aldık. Çok hızlı bir şekilde yönetici arkadaşlarımla reaksiyon aldık. Maalesef istenmeyen, yaşanmasını istemediğimiz bir olay oldu. Bizim için değerli, kadroya başarı katan bir oyuncuydu ama o gün de söylediğimiz bazı söylemler yanlış anlaşıldı. Ülkemizin hassasiyetleri var. Bu hassasiyetlere hepimizin önem göstermesi gerekiyor. “Maç sonrasında kendi medyamızdan yayınlanan bir görüntü, farkına varıldıktan sonra kaldırıldı. Konuyla alakalı aynı gün hemen oyuncumuzun savunması istendi, savunmasını da aldık. Çok hızlı bir şekilde yönetici arkadaşlarımla reaksiyon aldık. Maalesef istenmeyen, yaşanmasını istemediğimiz bir olay oldu. Bizim için değerli, kadroya başarı katan bir oyuncuydu ama o gün de söylediğimiz bazı söylemler yanlış anlaşıldı. Ülkemizin hassasiyetleri var. Bu hassasiyetlere hepimizin önem göstermesi gerekiyor”

KASADOLU KATILDIĞI PROGRAMDA BU KARENİN ARKA PLANINI ANLATTI